Hrnce, pokrievky

Medzi kuchynské potreby, ktoré nesmú chýbať žiadnemu kuchárovi či kuchárke, zaiste patria tiež hrnce, pokrievky. Aké potrebujete na prípravu vašich obľúbených jedál? Vyberiete si nerezové, liatinové alebo smaltované hrnce? Ak hľadáte riešenie na rýchlejšiu prípravu jedál, môžete si prezrieť tiež tlakové hrnce.

Hrnce, pokrievky pre každého kuchára

Aby ste si vybrali hrnce, pokrievky, aké vám budú vyhovovať, zvážiť by ste mali niekoľko parametrov.

Objem hrnca — od neho závisí, koľko jedla dokážete navariť v jednom hrnci naraz. Ak máte rodinu, vhodné je zvoliť hrnce v rôznej veľkosti. Na polievku pre jednu osobu budete potrebovať objem 0,5 l, na 100 g cestovín by ste mali mať v hrnci 1 l vody.

Materiál hrncov

Hrnce a pokrievky sa od seba odlišujú tiež podľa materiálu.

Smaltované hrnce — môžete používať na každom type varnej dosky a vhodné sú aj do umývačky riadu. Lákadlom je zaiste jedinečný dizajn a poteší vás aj cena. Vopred však musíte počítať s menšou odolnosťou voči oderu.

Nerezové hrnce — vynikajú elegantným vzhľadom a priaznivá jej tiež cena. Výhodou je, že tento materiál neabsorbuje pachy a je vhodný na všetky typy varných dosiek a do umývačky.

Liatinové hrnce — materiálom, ktorý vynikajúco vedie teplo, odoláva nárazom, má dlhú životnosť a možno ho používať aj v rúre, je liatina. Liatinové hrnce majú tiež nepriľnavý povrch a dajú sa umývať v umývačke.

Zobraziť celý popis